Περιοδοντολογία

Η περιοδοντίτιδα θεωρείται μια από τις συχνότερες νόσους της στοματικής κοιλότητας, η οποία είναι δυνατόν να επηρεάσει ένα ή περισσότερα δόντια. Σύμφωνα με μελέτες, σχεδόν, το 70% του πληθυσμού αντιμετωπίζει έστω και ένα περιοδοντικό πρόβλημα.

Ποιες είναι οι αιτίες της Περιοδοντικής νόσου;

Η βασική της αιτία είναι ο αυξημένος μικροβιακός παράγοντας στην στοματική κοιλότητα από κακή στοματική υγιεινή. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επηρεαστεί από το κάπνισμα, το στρες, τον διαβήτη, την κακή διατροφή, τα ορθοδοντικά προβλήματα, το τρίξιμο των δοντιών και την χρήση ορισμένων φαρμάκων.

Ποιες οι θεραπευτικές επιλογές;

Η θεραπευτική προσέγγιση διαφέρει ανάλογα με τον βαθμό επέκτασης της περιοδοντικής νόσου. Οι συμβατικές θεραπευτικές επιλογές είναι η Συντηρητική και Χειρουργική θεραπεία. Σήμερα, όμως, με την βοήθεια της τεχνολογίας των lasers, η θεραπεία της περιοδοντίτιδας έχει γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική δίνοντας στον ασθενή πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις λοιπές συμβατικές μεθόδους, όπως είναι η αντιμικροβιακή του δράση, η συντηρητική του προσέγγιση και η σχετικά ανώδυνη -γι’αυτόν- διαδικασία. Η κλινική μας παρέχει την δυνατότητα χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία πλήθος περιοδοντικών περιστατικών.

ΟΥΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Είναι προφανές ότι τα δόντια έχουν ένα πρωταρχικό ρόλο στην αισθητική του χαμόγελου μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ούλα αποτελούν την βάση των δοντιών και είναι εξίσου σημαντικά. Η ουλοπλαστική είναι μια διαδικασία διόρθωσης των ούλων για αισθητικούς ή και λειτουργικούς λόγους. Θεωρείται μια μικροεπεμβατική διαδικασία, στην οποία υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης ή ακόμα και αφαίρεσης τμήματος των ούλων.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί;

Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιπτώσεις που το ροζ των ούλων υπερτερεί στο χαμόγελο μας (ουλικό χαμόγελο) ή όταν τα δόντια μας φαίνονται πολύ μακριά, δηλαδή τα ούλα έχουν υποχωρήσει και οι ρίζες των δοντιών μένουν εκτεθειμένες. Η συγκεκριμένη θεραπεία θεωρείται σχετικά γρήγορη και ανώδυνη, καθώς είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί ακόμα και σε ένα μόνο ραντεβού δίνοντας αρμονία στο χαμόγελο σας!