Αισθητική Οδοντιατρική

Τι είναι η αισθητική οδοντιατρική;

Η οδοντιατρική κλινική μας διαθέτει όλα τα μέσα και τις τεχνικές προκειμένου να σας χαρίσει ένα όμορφο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο. Μελετώντας το πρόσωπο και τις αισθητικές απαιτήσεις σας, μπορούμε να επιλέξουμε μαζί μια σειρά από παρεμβάσεις -συντηρητικές ή μη.  Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές, όπως η λεύκανση, οι όψεις σύνθετης ρητίνης, οι όψεις πορσελάνης και οι ολοκεραμικές στεφάνες μπορούν να δώσουν ένα άκρως ελκυστικό αποτέλεσμα στην αισθητική του χαμόγελού σας.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται αισθητική παρέμβαση στο χαμόγελο μας;

Σε περιπτώσεις που θεωρείται απαραίτητη η αλλαγή χρώματος και σχήματος των δοντιών (π.χ. σε κατάγματα ή σε δυσχρωμίες δοντιών). Επίσης για αλλαγή του μήκους των δοντιών, για διόρθωση των κενών στο οδοντικό τόξο, σε δόντια με πολλά σφραγίσματα και γενικότερα σε ασθενείς που θέλουν ένα μόνιμο, αναλλοίωτο και εκθαμβωτικό χαμόγελο.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ
Στο ιατρείο ή στο σπίτι

Το χαμόγελο μας είναι αυτό που δίνει την πρώτη εντύπωση σε κάποιον, είναι ο τρόπος που επικοινωνούμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα υγιές, αστραφτερό και λευκό χαμόγελο. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι ένας άνθρωπος που εμφανίζεται χαμογελαστός θεωρείται περισσότερο <<έμπιστος>> στους κύκλους του.

Το χρώμα των δοντιών διαφέρει σε κάθε άτομο και δεν παραμένει σταθερό σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες αποχρωματισμού των δοντιών, όπως είναι το κάπνισμα, η διατροφή, η ηλικία, η κληρονομικότητα κ.α.

H λεύκανση των δοντιών είναι μια απλή και καθόλου επεμβατική θεραπεία. Υπάρχουν δύο τρόποι λεύκανσης. Η λεύκανση με νάρθηκες για το σπίτι με τοποθέτηση λευκαντικού υλικού και για πιο άμεσα αποτελέσματα υπάρχει η δυνατότητα λεύκανσης των δοντιών στο ιατρείο σε μία ή δύο μόνο επισκέψεις.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ & ΡΗΤΙΝΗΣ
(Veneers)

Είστε δυσαρεστημένοι με το χαμόγελό σας; Θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σχήμα και το χρώμα των δοντιών σας; Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την ιδανική μέθοδο για να επιτύχετε ένα ιδανικό και όμορφο χαμόγελο, αλλάζοντας την όψη του προσώπου σας. Οι όψεις πορσελάνης  είναι λεπτές φλούδες πορσελάνης, οι οποίες  συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και κατασκευάζονται από ένα ανθεκτικό κεραμικό υλικό την πορσελάνη. Η πορσελάνη έχει την ιδιότητα να κρατάει αναλλοίωτη την αισθητική της (χρώμα και σχήμα μέσω της ανθεκτικότητα της), διατηρώντας ένα φυσικό και ελκυστικό αποτέλεσμα. Οι κύριες ενδείξεις για την συγκεκριμένη θεραπευτική επιλογή είναι:

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ
(Bonding)

Οι όψεις ρητίνης είναι παραπλήσιες με τις όψεις πορσελάνης με την διαφορά ότι κατασκευάζονται από νανουβριδική σύνθετη ρητίνη. Το αποτέλεσμα της μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε ένα μόνο ραντεβού, καθώς απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα για την τοποθέτηση του υλικού. Οι όψεις ρητίνης σχεδιάζονται μέσω ενός συνολικού σχεδίου θεραπείας με κύριο γνώμονα την αρμονία και την αισθητική του χαμόγελου σας.